Wijnaldum en Van Dijk met Liverpool onderuit in Belgrado

VideoLiverpool is in de Champions League verrassend onderuit gegaan bij Rode Ster. In Belgrado won de thuisclub met 2-0.

Halverwege leidde Rode Ster al met 2-0, door twee treffers van Milan Pavkov. Eerst kopte hij raak uit een hoekschop van Marko Marin. Nummer twee maakte Pavkov met een schot van ver, nadat hij Georginio Wijnaldum van zich had afgeschud. Liverpool kreeg voor én na de tegentreffers legio kansen, maar was onzorgvuldig en zonder geluk in de afronding.

Wijnaldum en Virgil van Dijk speelden de hele wedstrijd bij Liverpool, finalist van het toernooi in het vorige seizoen.

Voorlopig leidt Liverpool nog wel met 6 punten, Rode Ster heeft er 4. Napoli (5) en Paris Saint-Germain (4) spelen later dinsdagavond tegen elkaar.

Volledig scherm
Virgil van Dijk baalt. © REUTERS
  1. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.