Volledig scherm
Georginio Wijnaldum stond vandaag weer op het trainingsveld. © AFP

Wijnaldum met Liverpool naar Salzburg voor beslissend duel

Georginio Wijnaldum is op tijd hersteld van een lichte blessure om met Liverpool af te reizen naar Salzburg, waar de club dinsdag de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Red Bull Salzburg speelt. Coach Jürgen Klopp heeft de middenvelder opgenomen in zijn selectie van 19 spelers.

Adam Lallana daarentegen ontbreekt bij de titelverdediger. Hij is nog geblesseerd. Virgil van Dijk is wel gewoon van de partij. Liverpool heeft zich nog niet geplaatst voor de volgende ronde, daarvoor is in Oostenrijk normaal gesproken tenminste een gelijkspel nodig.

,,We speelden de laatste wedstrijd thuis gelijk tegen Napoli”, zei Klopp. ,,Toen wisten we meteen dat de volgende wedstrijd voor ons een finale zou zijn. We mogen niet verliezen en natuurlijk zorgt dat, vooral in een uitwedstrijd, voor extra druk. Maar voor ons is het geen ongewone situatie. Het moet kennelijk altijd op de moeilijkste manier. Dat heeft als voordeel dat we er in elk geval aan gewend zijn.”

Volgens Klopp kan de wedstrijd straks alle kanten op. ,,Eén ding weten we zeker en dat is dat zij moeten winnen. Op wat voor manier ze dat gaan proberen te doen, weet ik niet. Aan de andere kant weet ook iedereen dat het niet gemakkelijk is om Liverpool te verslaan. Dat sterkt ons. Wij gaan niet spelen op een gelijkspel, ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe dat moet. Zoals altijd proberen we met alles wat we in ons hebben te winnen en aan het einde van de wedstrijd zien we dan wel hoever we zijn gekomen.”