Age of Adaline: Forever young, een vloek of een zegen?

filmrecensieSommige filmmakers zijn dol op het manipuleren van de leeftijd van hun personages. Zo speelde Brad Pitt in The Curious Case of Benjamin Button een man die almaar jonger werd.

Liefdesdrama

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  The Age of Adaline

Een variatie op dit thema biedt The Age of Adaline, waarin de vrouwelijke hoofdpersoon na een ongeluk niet meer veroudert.

Eigenlijk is Adaline 107, maar ze ziet er uit als 29, voor eeuwig haar absolute leeftijd. Is een dergelijk lot een vloek of een zegen? Hoe ga je om met de mensen die van je houden, maar van wie je weet dat je ze zeker zult overleven?

Adaline is in wezen een tragische vrouw. Terwijl haar dochter al hoogbejaard is, blijft zij een jonge blom. En als zij verliefd wordt op een jonge zakenman (Michiel Huisman) staat zij voor een dilemma: geef ik mijn geheim prijs of neem ik de benen?

Nederlandse kijkers zullen vooral letten op de vertolking van Michiel Huisman. Hij slaagt met vlag en wimpel voor zijn eerste hoofdrol in een Amerikaanse productie: zijn Engels is magnifiek, zijn acteren zeer geloofwaardig en hij blijft kaarsrecht overeind tegenover een ervaren rot als Harrison Ford die zijn vader speelt.

Regie: Lee Toland Krieger. Hoofdrollen: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford.