Avengers: End Game
Volledig scherm
Avengers: End Game © Disney

Avengers Endgame gaat als snelste film door miljardgrens

De 22ste film van Marvel Studios, Avengers: Endgame, breekt bijna elk bioscooprecord dat er te behalen valt. Volgens Buzzfeed News heeft de film in zijn eerste week 350 miljoen dollar binnengehaald in Amerika, en al 1,2 miljard dollar op de wereldwijde markt. Dat lukte geen enkele andere film zo snel.

 1. Gesneuvelde bioscooptitels in trek op Pathé Thuis: The Little Things op nummer 1

  Gesneuvel­de bioscoopti­tels in trek op Pathé Thuis: The Little Things op nummer 1

  De thriller The Little Things met het trio Oscarwinnaars Denzel Washington, Rami Malek en Jared Leto was het afgelopen jaar de meest gehuurde (of gekochte) film op Pathé Thuis. Op de tweede plaats staat Christopher Nolans tijdreisspektakel Tenet, gevolgd door De Beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers. De jaarlijkse top 100 van de streamingdienst bevat ditmaal veel titels die ‘slachtoffer’ waren van de coronacrisis en de bioscopen gedwongen moesten overslaan of daar slechts korte tijd te zien waren.
 2. Docu over politiegeweld in de VS tergt het rechtvaardigheidsgevoel van de kijker
  PREMIUM
  Recensie

  Docu over politiege­weld in de VS tergt het rechtvaar­dig­heids­ge­voel van de kijker

  Politiegeweld in Amerika blijft een actueel thema dat telkens opnieuw verbijstering oproept. Twee van de ergste gevallen vonden plaats in Cleveland waar tien jaar geleden een achtervolging door het plaatselijke korps twee ongewapende zwarte Amerikanen het leven kostte. Maar liefst 62 patrouillewagens jaagden het tweetal op in hun oude auto waarvan de uitlaat een knallend geluid maakte dat door een paniekerige politieman voor een pistoolschot werd aangehoord.