Volledig scherm
Hugh Grant, Renee Zellweger en Colin Firth. ©AFP

'Bridget Jones kan geen kinderen krijgen'

Het is eindelijk officieel: de Britse filmproductiemaatschappij Working Title Films bevestigt dat er een derde film komt over het leven van Bridget Jones. Hoofdrolspelers Renee Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth zullen alle drie weer van de partij zijn.

Bridget Jones (Zellweger), een rokende, alcohol drinkende en net iets te dikke vrijgezel, besloot in de eerste film dat ze haar leven om moest gooien, omdat haar biologische klok begon te tikken. Na de nodige problemen eindigt ze, zowel in het eerste als in het tweede deel, in de armen van de keurige Mark Darcy (Firth).

Het gezinsleven kan beginnen, zou je zeggen. Dit blijkt natuurlijk niet zo eenvoudig. Het gerucht gaat dat het Briget en Mark niet lukt om zwanger te worden. 'Een reden voor Bridget om Daniel Cleaver op te zoeken. En wie troost haar als hij haar vervolgens weer dumpt...?', verklapte Colin Firth recent aan een journalist van Access Hollywood.

Helen Fielding
De films over Bridget Jones zijn gebaseerd op boeken van Helen Fielding. De eerste film was een enorm succes: het leverde 281 miljoen dollar op. De tweede film werd door de pers afgekraakt, maar was financieel (262 miljoen) ook zeer succesvol.

Eerder dit jaar schreef The London Evening Standard dat Fielding aan een derde Bridget Jones-boek werkt. Het is niet bekend of het verhaal van dat boek ook als basis dient voor de derde film.

  1. Animatie van ongekend hoog niveau in Frozen 2
    PREMIUM
    filmrecensie

    Animatie van ongekend hoog niveau in Frozen 2

    Een vervolg op de bekroonde animatiemusical Frozen (2013) was slechts een kwestie van tijd. Het succes van de film, die ook een enorme golf aan merchandising tot gevolg had, was zo kolossaal - evenals de honger naar meer bij het publiek - dat Disney de fans niet kon teleurstellen. Hoewel de tweede film iets mist van de frisheid van het origineel zal de aanhang van ijsprinses Elsa, en haar zusje Anna, niet worden teleurgesteld.