Volledig scherm
© PR

Creed: zevende deel toont boksheld Rocky op zijn best

filmrecensieAls (fictieve) bokser stond Rocky 81 keer in de ring. Hij won 57 keer (51 knockouts), verloor 23 gevechten en één keer eindigde een wedstrijd onbeslist. In zijn zevende film Creed levert Rocky het grootste gevecht uit zijn carrière.

sportdrama

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Creed

Zijn gezondheid speelt hem parten en maakt hem breekbaar. Bovendien krijgt hij de taak om van de zoon van zijn belangrijkste tegenstander - Apollo Creed bekend uit Rocky I tot en met IV - een bokskampioen te maken die de naam van zijn vader eer aandoet.

Al deze verwikkelingen leveren een fraaie, emotionele film op, vooral door de vertolking van Stallone die een van de beste rollen uit zijn carrière speelt. Hij maakt van Rocky een ontwapenend personage, een man die nukkig is, maar nog steeds het hart op de goede plaats draagt. Zijn tegenspeler - Michael B. Jordan als Creed junior - haalt het beste zijn uit zijn rol van een ambitieuze jonge bokser die zichzelf wil bewijzen. In filmisch opzicht is Creed geen hoogvlieger, maar de acteurs maken deze film tot een van de sterkste afleveringen uit de Rocky-reeks.

Regie: Ryan Coogler. Hoofdrollen: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan en Tessa Thompson.