Een beeld uit Stranger Things.
Volledig scherm
Een beeld uit Stranger Things. © Netflix

Deze week nieuw op Netflix: Stranger Things seizoen 4, Entrevías en Blue Story

Wekelijks kondigt Netflix nieuwe films en series aan. In deze rubriek schrijven we over het verse aanbod dat deze week op Netflix verschijnt.

 1. Theu Boermans’ bioscoop-comeback Zee van Tijd opent Nederlands Filmfestival
  Video

  Theu Boermans’ bios­coop-comeback Zee van Tijd opent Nederlands Filmfesti­val

  Het waargebeurde drama Zee van Tijd, met vader en zoon Gijs en Reinout Scholten van Aschat, opent dit jaar het Nederlands Filmfestival. Het markeert de terugkeer van regisseur Theu Boermans naar het witte doek. In 1994 maakte hij 1000 Rosen, die werd bekroond met drie Gouden Kalveren. Sindsdien stond hij vooral aan het roer van theatervoorstellingen als de succesvolle musical Soldaat van Oranje en veelgeprezen series als De Partizanen en De Prooi.
 2. Paardenfilm van Britt Dekker verkocht aan het buitenland

  Paarden­film van Britt Dekker verkocht aan het buitenland

  Silverstar, het vervolg van Britt Dekkers paardenfilm Whitestar, is verkocht aan het buitenland. De film zal ook te zien zijn in Italië, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oostenrijk. ‘En er komen nog meer landen bij. Echt onwerkelijk dat dit allemaal gebeurt, terwijl de film hier in Nederland 13 juli pas in de bioscoop te zien is’, schrijft Dekker bij een foto van haar en haar paard George, de hoofdrolspeler van de film, op Instagram.