Volledig scherm
© ANP Kippa

Disney kondigt gloednieuwe Star Wars-trilogie aan

Rian Johnson, de 43-jarige regisseur van Star Wars: The Last Jedi, zal een nieuwe Star Wars-trilogie maken voor Disney en Lucasfilm. Bovendien komt er in 2019 ook een live-action televisiereeks die zich afspeelt in het universum. Dat heeft Disney-baas Bob Iger bekendgemaakt. 

Johnson zal de eerste film van een nieuwe trilogie schrijven en regisseren. Ram Bergman, met wie Johnson al lang samenwerkt, gaat de film produceren. De nieuwe trilogie vindt plaats 'in een hoek van het melkwegstelsel die de Star Wars-vertellingen nooit eerder hebben verkend'. De Skywalkers ontbreken in de aankomende films, maar wel zullen er nieuwe personages te zien zijn, aldus de verklaring. 

De regisseur van The Last Jedi, de middelste film van de laatste trilogie en de achtste episode, is heel tevreden met zijn nieuwe opdracht. 
,,Star Wars is de grootste moderne mythe. We zijn dankbaar dat we er deel van mogen uitmaken en kunnen niet wachten aan de volgende films te beginnen."

The Last Jedi verschijnt in december in de bioscoop. Het nieuws over de nieuwe trilogie stookt het Star Wars-vuur voor de fans waarschijnlijk nog hoger op. Wanneer opnames voor de trilogie van start gaan, is nog niet bekend. 

Slechte cijfers

Walt Disney meldde eerder deze week tegenvallende financiële cijfers. Het entertainmentconcern moest onder meer sommige pretparken in Florida twee dagen sluiten door de orkanen die de VS teisterden. De omzet van het concern liep met 3 procent terug tot 12,8 miljard dollar. Het gaat om de eerste daling van het jaarresultaat sinds de financiële crisis.

Gratis magazine! 

AD trakteert haar lezers en geeft 100.000 Star Wars magazines cadeau! Klik snel om er een te bemachtigen. 

Volledig scherm
© AD