Volledig scherm
© PR

Documentaire Amy breekt ook record in Nederland

De documentaire Amy van Asif Kapadia over zangeres Amy Winehouse breekt nu ook in Nederland records. Met ruim 32.000 bezoekers heeft Amy één van de beste openingsweekenden ooit voor een internationale documentaire in Nederland. Dat heeft distributeur Cineart maandag bekendgemaakt.

Volledig scherm
© EPA

Nederland is niet het eerste land waar Amy records breekt. Regisseur Asif Kapadia schetst in de film een beeld van het leven van de zangeres, die in 2011 op 27-jarige leeftijd overleed aan een overdosis drank. Aan de hand van interviews, concerten en gesprekken met familie, vrienden en kennissen van Amy probeert Kapadia te achterhalen waar het mis ging met de zangeres.

De documentaire beleefde in mei zijn wereldpremière op het festival van Cannes. De film leidde tot enige controverse toen de vader van Winehouse de uitbreng wilde dwarsbomen. Mitch Winehouse is ongelukkig met het beeld dat in de film van hem wordt geschetst. Amy draait momenteel in meer dan zeventig Nederlandse bioscopen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement