Emotionele Vin Diesel schrijft brief aan overleden collega Paul Walker

Vin Diesel heeft gisteravond een emotionele brief aan zijn overleden Fast and the Furious- collega én vriend Paul Walker geschreven. De acteur stond stil bij het record dat de trailer van The Fate Of The Furious afgelopen week brak. ,,Ik heb je beloofd dat we iets zouden maken waar je trots op kon zijn", aldus Vin Diesel.

De 49-jarige Amerikaan deelde een foto van 14 jaar geleden op Instagram. Op het kiekje staat Vin Diesel met Paul Walker, tijdens het moment dat de twee voor het eerst de MTV Movie Award voor beste filmduo wonnen. 

,,De moeizame weg naar de productie, de uitdagende taak om het laatste hoofdstuk van de film op te nemen", begint hij. ,,Jij, Pablo, hebt me kracht, een doel en besluitvaardigheid gegeven. Ik heb je beloofd dat we iets zouden maken waar je trots op kan zijn en ik hoop dat dit is gelukt. Ik mis je, familie boven alles!", schrijft hij aan zijn vriend, die hij Pablo noemt.

Groot gemis

Het is niet de eerste keer dat de acteur zijn vriend eert. Een jaar geleden, toen Fast and the Furious 7 uitkwam, herdacht hij zijn vriend ook met een foto. Daar stond echter geen tekst bij, maar fans waren zichtbaar geraakt. 'Dank voor het delen van deze foto. Het verlies van Paul is een groot gemis.'

In 2013, toen Walker op 40-jarige leeftijd om het leven kwam door een auto-ongeluk, noemde Vin Diesel hem de reden van zijn succes.