Volledig scherm
PREMIUM
© Warner Bros. Pictures

Geen popje om zonder handschoenen aan te pakken

filmrecensiesHet AD brengt iedere week op donderdag recensies van films die in première gaan. Deze keer: de horror Annabelle: Creation, de animatie De Emoji Film, het drama Rodin en de actiefilm Atomic Blonde.

Bevat alle elementen, nauwelijks eng

horror

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Annabelle: Creation

Child's Play, Magic, Dolly Dearest; het is zomaar een greep uit de poppenhorrorfilms die bijna een genre op zich geworden zijn. Begrijpelijk, want poppen kunnen verdomd griezelig zijn. Ook popje Annabelle heeft, in deze tweede film uit de gelijknamige horrorfilmserie, niet het beste met de mensheid voor.

In een huis van een poppenmaker en zijn vrouw, die jaren geleden hun dochtertje verloren, komt eindelijk weer nieuw leven: een groepje weesmeisjes krijgt onderdak in dit afgelegen huis. Maar de eveneens aanwezige pop Annabelle heeft het op de arme kinderen voorzien. Ze blijkt bezeten.

Hoewel deze bovennatuurlijke griezelfilm alle horrorelementen in zich heeft - klassieke schaduwspellen, dreigend snerpende violen, spiegelscènes en krakende vloerdelen - is deze (overigens spuuglelijke) Annabelle juist nauwelijks eng. De meeste schrikmomenten vallen tot op de seconde exact op de te verwachten momenten en het thema van bezeten figuren - en de uitwerking ervan - zijn zó bekend dat we 't allemaal kunnen dromen. Vooruit, in onze nachtmerries dan. (Maricke Nieuwdorp)

Regie: David F. Sandberg Hoofdrollen: Stephanie Sigman, Talitha Bateman