Volledig scherm
George Lucas. © getty

George Lucas is klaar met klagende fans en gaat met 'pensioen'

Regisseur George Lucas heeft het gehad met de kritiek die hij krijgt van fans op zijn Star Wars-reeks. 'Ik ga met pensioen. Ik laat deze wereld achter me, deze business en al dit gedoe', aldus Lucas. De regisseur gaat echter nog niet fulltime achter de geraniums zitten. Hij heeft het enkel gehad met het produceren van blockbusters en wil zich nu richten op het maken van filmhuisfilms.

Dit vertelt hij in een interview met The New York Times.

Lucas heeft de afgelopen tijd veel kritiek gekregen van Star Wars-fans. Ze zijn teleurgesteld in de heruitgave van de filmreeks. Daarin heeft Lucas enkele scènes aangepast. Ook vinden ze het belachelijk dat in februari de films opnieuw in de bioscopen verschijnen, ditmaal in 3D. De fans zijn van mening dat het Lucas alleen om het geld te doen is en dat hij de films volledig wil uitmelken.

De regisseur is nu helemaal klaar met alle kritiek. In het interview zegt hij: 'Het is mijn film, met mijn naam erop, dat betekent dat ik het heb gedaan op mijn manier, zoals ik het wil. Waarom zou ik nog een film maken als iedereen alleen maar tegen me schreeuwt en zegt dat ik een vreselijk persoon ben?'

Lucas wil zich daarom alleen nog maar storten op kleine, meer persoonlijke films. Dit jaar verschijnt zijn laatste grote filmproject - Red Tails - in de Nederlandse bioscopen, de film draait momenteel al in de Verenigde Staten. De film gaat over een groep zwarte Amerikaanse piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrollen zijn voor Cuba Gooding Jr. en Terrence Howard.