Jon Hamm
Volledig scherm
Jon Hamm © epa

Jon Hamm wint Globe voor Mad Men-rol

Jon Hamm heeft op de valreep nog een Golden Globe in de wacht gesleept voor zijn hoofdrol in de serie Mad Men. Hij won de award voor Beste acteur in een dramaserie ook al in 2008. De jaren erop wist hij zijn nominatie niet te verzilveren.

Vorig jaar won de acteur voor het eerst de felbegeerde Emmy Award voor zijn veelgeprezen rol van reclameman Don Draper, die hij in zijn toespraak zondagavond een 'verschrikkelijke man' noemde. Het laatste seizoen van Mad Men werd vorig jaar uitgezonden.

Star Wars-acteur Oscar Isaac won de award voor Beste acteur in een miniserie of televisiefilm, voor zijn rol in Show Me A Hero. Ook Idris Elba was genomineerd, met zijn optreden in de serie Luther. De Britse acteur kon vanwege een rugblessure niet bij de ceremonie aanwezig zijn.

Kostuumdrama Wolf Hall
De Globe voor Beste miniserie of televisiefilm ging naar het kostuumdrama Wolf Hall, waarin Homeland-acteur Damian Lewis de rol van koning Henry VIII speelt. Lewis viste achter het net in de categorie Beste acteur in een bijrol in een televisieserie, televisiefilm of miniserie. Die prijs ging naar Christian Slater voor zijn titelrol in de populaire nieuwe serie Mr. Robot.

De Beste televisieserie in het genre musical of comedy was Mozart In The Jungle. Ook Orange Is The New Black en Veep waren genomineerd in die categorie.