Volledig scherm
CIA-agent Napoleon Solo en KGB-agent Illya Kuryakin moeten elkaar het leven zuur ma­ken, maar hebben even geen tijd: eerst moet de wereld worden gered. © PR

Jut & Jul van de spionagewereld

filmrecensieHenry Cavill en Armie Hammer spelen de Jut & Jul van de spionagewereld. Als CIA-agent Napoleon Solo en KGB-agent Illya Kuryakin maken ze elkaar het leven zuur en strijden ze van de eerste tot de laatste minuut om de gunst van het meisje en die van de kijker.

actiekomedie

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  The man form U.N.C.L.E.

Guy Ritchie baseerde zijn flitsende spionnenfilm op een populaire tv-serie uit de jaren '60. Hij speelde leentjebuur bij oude 007's en sloeg Tarantino's oeuvre er nog eens op na. Gele ondertitels, ronkende soundtrack, gevaarlijke vrouwen en een mysterieuze misdaadorganisatie die kernkoppen jat. Kuryakin en Solo dienen tijdelijk hun Koude Oorlog-strijdbijl te begraven om de wereld te redden.

De montage gaat van je zoom-in-zoom-uit-links-rechts-ondersteboven. Split screens laten een gewelddadige belegering aan je voorbijtrekken als een stripboek. De een-tweetjes tussen Cavill en Hammer zijn lollig en scherp. Het plot blijft helaas mijlenver achter, bezweken onder de zeer detailrijke sixties-styling.

Regie: Guy Ritchie. Hoofdrollen: Armie Hammer, Henry Cavill, Alicia Vikander, Hugh Grant.