Kerstfilm Trash heeft een hoopvol DNA

recensieRegisseur Stephen Daldry maakte eerder de film Billy Elliot die uiteindelijk ook een musical opleverde. Of dat met Trash gaat gebeuren is zeer de vraag. Ook nu stelt Daldry een 14-jarige jongen voor. Rafael is een jongen uit de sloppenwijk van Rio die op de vuilnisbelt naar waardevol afval zoekt.

Drama

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Trash

Niet bepaald een verhaal om een vrolijke dansmusical van te maken. Toch heeft Trash een hoopvol DNA. Dat wordt in gang gezet als Rafael tussen het vuil een portefeuille vindt die behalve geld ook belastende gegevens bevat van een corrupte stadsbestuurder. Wat daarna volgt is een strijd op leven en dood tussen Rafael en twee lotgenoten en het onbetrouwbare politiekorps van Rio dat geen moeite heeft om kinderen uit de weg te ruimen.

De titel Trash heeft meerdere betekenissen. De afvalkinderen worden inderdaad als vuil gezien en behandeld. Toch slaagt regisseur Daldry erin zijn film, ondanks het onvermijdelijke geweld, een positieve injectie mee te geven. Trash gaat over veerkracht, over overleven en geloven in het goede van de mens. Bijna een perfecte kerstfilm dus.

Regie: Stephen Daldry. Hoofdrollen: Martin Sheen en Rooney Mara.

 1. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.