Volledig scherm
Actrice Emma Stone en regisseur Damien Chazelle met hun Bafta's. © REUTERS

La La Land weer bedolven onder filmprijzen

La La Land is bij de jaarlijkse uitreiking van de filmprijzen van de Britse Film- en Televisieacademie (BAFTA) uitgeroepen tot beste film. In totaal werd La La Land vijf keer bekroond door de Britse filmindustrie.

De musicalfilm leverde Damien Chazelle ook de prijs voor de beste regie op en Emma Stone de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Verder werd de originele muziek van Justin Hurwitz met een Bafta onderscheiden en kreeg Linus Sundgren de prijs voor de beste cinematografie.

De Bafta voor de beste acteursprestatie ging naar Casey Affleck, voor zijn optreden in Manchester by the Sea. De prijs voor de beste mannelijke ondersteunende rol was voor Dev Patel (Lion), die voor de beste vrouwelijke ondersteunende rol voor Viola Davis in Fences.

De prijs voor de beste niet-Engelstalige film ging naar het Hongaarse drama Son of Saul van Laszlo Nemes en Gabor Sipes. Tom Holland kreeg de onderscheiding voor 'rijzende ster', de enige Bafta die door het publiek wordt toegekend.

La La Land viel eerder al ruim in de prijzen bij de Golden Globes. De film is ook een recordaantal van veertien keer genomineerd voor een Oscar. De romantische musical ging op de Directors Guild Awards al aan de haal met de hoofdprijs. ging eerder al aan de haal met zeven Golden Globes en won ook de filmprijs van de Amerikaanse producers (Producers Guild of America).