Volledig scherm
© anp

New Kids in de prijzen op Amerikaans film festival

De baldadige hangjongeren van Maaskantje vallen ook in de Verenigde Staten in de smaak. De Eyeworks speelfilm New Kids Nitro heeft op het Amerikaanse Festival Fantastic Fest de prijs voor beste film gewonnen in de categorie komedie.

Fantastic Fest is het grootste en belangrijkste festival voor genrefilms in de Verenigde Staten. Regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil laten weten zeer vereerd te zijn met deze prijs. Het is niet de eerste keer dat de New Kids op dit festival in de prijzen vallen. Vorig jaar viel New Kids Turbo in de prijzen voor beste regie van een komedie.

Een mooi afscheidscadeau voor de crew en acteurs Richard, Gerrie, Rikkert, Robbie en Barrie. In maart brachten zij naar buiten dat de New Kids in oktober van dit jaar uit elkaar zullen gaan.

New Kids Nitro trok bijna 500.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscoop. De film was tevens een grote hit in Duitsland en België. Verder is de film een van de 17 films die op 5 oktober kans maken op het Gouden Kalf voor de Publieksprijs.