Volledig scherm
© AP

Nieuwe Avengers-film breekt records in openingsweekend

Nooit leverde een film in het openingsweekend zoveel op als de superheldenfilm Avengers: Infinity War. Wereldwijd bracht de film, die woensdag in Nederland in première ging, 630 miljoen dollar op. Dat is omgerekend 520 miljoen euro. Ook in Nederland trekt de film hordes bezoekers naar de bioscopen.

Tot en met zaterdag kochten al ruim 229.000 mensen een kaartje voor de film, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Filmdistribiteurs. Dat is goed voor een omzet van 1.773.329 euro. Daarmee trok de nieuwe Avengers de afgelopen dagen bijna tien keer zoveel mensen naar de zaal dan de nummer twee op de lijst. Dat is Rampage, met een omzet van 193.307 euro.

De best bezochte film van dit jaar is in Nederland tot nu toe Black Panther. Die trok sinds half februari 757.962 bezoekers. Op basis van de eerste paar dagen is het geen gewaagde voorspelling om te stellen dat Avengers daar overheen zal gaan.

Hoger

Opvallend is dat de wereldwijde box office-opbrengsten van Infinity War, een film van Disney-onderdeel Marvel Studios, na een paar dagen al hoger zijn dan de kosten van het maken van de film, die op 300 tot 400 miljoen dollar worden geraamd. 

In de Amerikaanse bioscopen passeerde de superheldenfilm Star Wars: The Force Awakens als film met het beste openingsweekend ooit. Die film stamt uit 2015.

Volledig scherm
© AP

Bekijk hier de trailer van Avengers: Infinity War: