Volledig scherm
Regisseur Quentin Tarantino © REUTERS

Nieuwe film Tarantino komt uit in augustus 2019; exact 50 jaar na dood Sharon Tate

De eerstvolgende film van regisseur Quentin Tarantino komt uit op 9 augustus 2019, exact 50 jaar na de dood van actrice Sharon Tate. Dat melden Variety en Deadline.com.

Sony Pictures koos voor deze begindatum, omdat Tate, de destijds hoogzwangere vrouw van regisseur Roman Polanski, op 9 augustus 1969 werd omgebracht door aanhangers van sekteleider Charles Manson.

Normaal gesproken houdt Tarantino details van zijn filmprojecten voor zich. Maar volgens de nieuwsberichten speelt zijn nieuwe film met voorlopige werktitel '#9' zich af in Los Angeles, tijdens de zomer van 1969, zo meldt Variety

Centraal staat een televisieacteur die op zoek gaat naar een manier om in de filmindustrie door te breken. Het speelt zich af in dezelfde periode dat enkele leden van de Mansons-sekte Polanski's vrouw samen met vier anderen in Los Angeles op gruwelijke wijze vermoordden.

Margot Robbie in rol van Tate

Tarantino praat naar verluidt met sterren als Tom Cruise, Brad Pitt en Leonardo DiCaprio. Margot Robbie zou hij voor de rol van Tate hebben gevraagd.

De 83-jarige Charles Manson overleed vorige maand na bijna 50 jaar gevangenis in Californië. 

Volledig scherm
Charles Manson © ad