Volledig scherm
Laura Dern met haar Oscar voor Beste Bijrol in 'Marriage Story'. © REUTERS

Ook eerste Oscar voor Laura Dern

Oscars 2020Net als eerder op de avond Brad Pitt, mocht ook actrice Laura Dern zondag haar eerste Oscar in ontvangst nemen. Zij werd bekroond als beste bijrolactrice voor haar rol in het drama Marriage Story. Dern speelt een gehaaide advocaat die een vrouw begeleidt bij haar scheiding.

Het was de derde maal dat de 52-jarige actrice genomineerd was voor het prestigieuze beeldje. Zij nam het dit jaar op tegen Margot Robbie, Kathy Bates, Scarlett Johansson en Florence Pugh. 

Dern won al talloze prijzen voor de rol en was absoluut favoriet. Zij droeg haar prijs op aan haar ouders, acteurs Diane Ladd en Bruce Dern. ,,Ze zeggen altijd: je moet je helden niet ontmoeten. Maar als je echt gelukkig bent, krijg je ze wel als je ouders.’’

Verder prees Dern regisseur/scenarist Noah Baumbach en bedankte hem voor de film. ,,Het is een prachtige film over liefde, en over het overkomen van hobbels in de naam van de liefde, je familie en onze planeet.’’

Marriage Story is een van de titels waarmee Netflix zichzelf het afgelopen jaar profileerde als serieuze speler op de filmmarkt.

  1. Jury komt nog niet tot een oordeel in zaak-Weinstein

    Jury komt nog niet tot een oordeel in zaak-Wein­stein

    De jury die moet oordelen of Harvey Weinstein schuldig is inzake de drie aanklachten van seksueel misbruik die tegen hem lopen, heeft op hun eerste dag na de slotpleidooien van beide kanten de rechtszaal onverrichterzake verlaten. De zeven mannen en vijf vrouwen die over het lot van de gevallen Hollywood-producer moeten beslissen werden het nog niet eens over de uitkomst en gaan daarom verder in beraad met elkaar. Dit meldt Variety.