Volledig scherm
De cast en de regisseur van 'Oorlogsgeheimen'. © anp

'Oorlogsgeheimen' wint belangrijke Zwitserse prijs

De succesvolle jeugdfilm 'Oorlogsgeheimen' van regisseur Dennis Bots heeft wederom een prijs gewonnen op een internationaal filmfestival. Bots heeft zaterdagavond de Castello D'Oro Award ontvangen, de belangrijkste prijs van het Castellinaria International Film Festival in Zwitserland.

Dat hebben producenten Bijker Film & Tv en Rinkel Film zondag gemeld. Het festival toont films uit de hele wereld die maatschappelijk relevante thema's toegankelijk maken voor kinderen. Het is de derde grote prijs voor 'Oorlogsgeheimen'. In oktober ontving de film op het Chicago International Children's Film Festival al de bekroning voor beste 'young adult'-film en op het Nederland Film Festival werd de film een speciaal Gouden Kalf toegekend voor de gehele cast.

'Oorlogsgeheimen' gaat over twee Limburgse tieners van wie de vriendschap onder druk komt te staan als hun ouders in de Tweede Wereldoorlog aan een andere kant blijken te staan. Het is de verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Jacques Vriens (Achtstegroepers huilen niet). De hoofdrollen worden gespeeld door Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers, Stefan de Walle en Loek Peters. De jeugdfilm is inmiddels verkocht aan Amerika, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Estland.