Volledig scherm
Acteur Josh Gad in de film A Dog's Purpose. © AP

Première A Dog's Purpose afgelast na schokkend hondenfilmpje

De première zaterdag in Hollywood van de film A Dog's Purpose gaat niet door. Dit nadat woensdag videobeelden opdoken waarop te zien is hoe een hond op de set werd mishandeld tijdens de opnamen.

In de video, die al snel viral ging, is te zien hoe een hondentrainer een Duitse herder met dwang in het water duwt. De hond probeert te ontsnappen, maar wordt door de trainer tegengehouden. Het filmpje zorgde voor een stortvloed aan kritiek op sociale media en van dierenrechtenorganisaties. Ook acteur Josh Gad reageerde: ,,Ik ben geschokt en bedroefd", liet Gad weten.

A Dog's Purpose vertelt het verhaal van de hond Bailey gedurende zijn leven en zijn relatie met mensen. Producent Universal besloot tot het afzeggen van de filmpremière om te voorkomen dat het incident de boventoon zou voeren. ,,We willen niet dat deze film over de mooie relatie tussen mens en dier wordt overschaduwd door het incident", aldus de producent in een verklaring.

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA heeft na de publicatie van de video opgeroepen de film te boycotten, ondanks excuses van de Zweedse regisseur Lasse Hallström. Die beloofde ook dat er een uitvoerig onderzoek wordt gestart naar het incident. A Dog's Purpose draait vanaf 27 januari in de Amerikaanse bioscopen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement