Volledig scherm
Spike Lee met zijn echtgenote Tonya Lewis Lee op de rode loper voorafgaand aan de Oscar-uitreiking in Hollywood. © FilmMagic

Spike Lee eert Kobe Bryant met paarse smoking

Oscars 2020Regisseur en basketbalfan Spike Lee heeft vanavond een passend eerbetoon gebracht aan sterbasketballer Kobe Bryant, die twee weken geleden omkwam bij een helikoptercrash. Lee betrad voorafgaand aan de 92ste Oscar-uitreiking de rode loper in een paars/gele Gucci-smoking, met op de revers het nummer 24 geborduurd.

Paars en geel zijn de kleuren van de Los Angeles Lakers, de club waarvoor Bryant 20 jaar uitkwam. 24 is zijn legendarische nummer dat op het shirt prijkte.

De regisseur droeg ook nog een paar Nike Kobe 9 Elite Strategy sneakers. Hij postte een foto van zijn opvallende outfit op Instagram. ,,Dit is een eerbetoon. We missen hem. Ik presenteer vanavond iets op het podium, maar ik wilde vanavond tegelijkertijd iets anders laten zien. Ik doe het allebei, op deze manier’’, aldus Lee.

Basketbalfan Lee werkte samen met Kobe in 2009, toen hij de documentaire Kobe: Doin’ Work regisseerde.

Kobe Bryant overleed op 26 januari nadat de helikopter waarin hij samen met zijn 13-jarige dochter Gianna en zeven andere personen zat, neerstortte. Hij werd 41 jaar oud. Sinds zijn overlijden worden zijn vrouw Vanessa, hun drie overige dochters en naaste familie overspoeld met steunbetuigingen vanuit de hele wereld.