Volledig scherm
Mick Harren. © ANP

Tarantino: Nog nooit van Mick Harren gehoord

Eind vorig jaar kwam de Amsterdamse volkszanger Mick Harren uitgebreid in het nieuws omdat niemand minder dan regisseur Quentin Tarantino hem gevraagd zou hebben om de soundtrack voor zijn nieuwe film te zingen. Tarantino zelf weet echter van niks.

Volledig scherm
Quentin Tarantino. © ap

'Wie? Mick Harren? A Dutch singer? Nooit van gehoord!' De beroemde regisseur - bekend van onder andere Pulp Fiction en Reservoir Dogs - reageert stomverbaasd als hij geconfronteerd wordt met de naam van de Nederlandse zanger, zo meldt het AD vandaag.

Tarantino zou contact hebben opgenomen met Harren nadat hij zijn versie van My Way op YouTube had ontdekt. De regisseur wilde dat de zanger de klassieker van Frank Sinatra in meerdere talen zou zingen voor zijn nieuwe film Django Unchanged met Leonardo DiCaprio en Jamie Foxx. Ook dat is volgens Tarantino grote onzin. 'Ik heb helemaal geen plannen met My Way voor mijn film. Het is complete nonsens'.

Mick Harren blijft echter volhouden dat het management van Tarantino contact met hem heeft opgenomen. 'Sterker nog: ik ga ervan uit dat ik deze zomer via Miami naar Los Angeles vlieg voor de opnames'. Zijn manager, Sander de Klerk, houdt ook vol dat er contact is geweest en dat het geen publiciteitsstunt is. 'Wij hebben dit soort trucs niet nodig. Ook dat verhaal met Holleeder (Harren gaat samen met hem en rapper Lange Frans een lied schrijven) trekt veel aandacht. Als ik Mick in de publiciteit wil krijgen laat ik hem wel in een gele onderbroek optreden'.