'Travoltify' nieuw woord na blunder Oscars John Travolta

VideoJohn Travolta had de taak zangeres Idina Menzel aan te kondigen tijdens de Oscars. De Pulp Fiction-acteur blunderde echter op opmerkelijke wijze. Na de gebruikelijke lovende woorden sprak hij: 'de enorm getalenteerde, de enige echte Adele Dazeem'. Een verspreking die wenkbrauwen deed fronsen, het internet deed ontploffen én een die leidde tot het nieuwe werkwoord 'Travoltify'.

Volledig scherm
Idina Menzel tijdens haar optreden bij de Oscars. © getty
Volledig scherm
© getty

Volgens het laatste nieuws zou Travolta tijdens de repetities geen moeite hebben gehad met het uitspreken van de namen 'Idina Menzel'. De zangeres toonde zich overigens na de verspreking niet uit het veld geslagen en bracht haar Oscarwinnende nummer 'Let it go' uit de animatiefilm 'Frozen' ten gehore.

Maar de zaal en de kijkers thuis hoorden de verspreking van Travolta wel degelijk en dat leidde al snel tot de nodige grappen. Zo werden binnen korte tijd twee Twitter-accounts in het leven geroepen. Een van @AdeleDazim en een van @AdelaDazeem. Op die laatste reageert de 'zangeres' met: 'Dank je, Jorn Tromolto!'.

Travoltify
De website Slate.com bedacht het werkwoord 'Travoltify' en ontwikkelde en speciale vertaler. Op de website kan je je naam invullen die vervolgens dan wordt 'ge-Travoltariseerd'. Johns naam zelf wordt bijvoorbeeld: Jon Trujillo.

Zowel Travolta als Menzel hebben niet gereageerd op alle ophef.
'Hij wist wel hoe hij haar naam moest zeggen,' laat een bron nog weten aan E!News. 'Tijdens de repetities ging het juist goed. Niemand weet wat er gebeurde. Misschien was hij gewoon nerveus.'

Volledig scherm
© getty