Volledig scherm
Willeke van Ammelrooy. © Freek van Asperen

Van Ammelrooy en De Walle in Vurrukkullukfilm

Ook Willeke van Ammelrooy, Stefan de Walle en Teun Kuilboer gaan spelen in de verfilming van het beroemde boek Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert. De opnames van de Nederlandse bioscoopfilm gaan volgende week van start. Dat hebben producent Sigma Pictures en distributeur Just Entertainment vandaag bekendgemaakt.

Eerder werd al onthuld dat Reinout Scholten van Aschat, Romy Louise Louwers en Géza Weisz de hoofdrollen spelen.

Het leven is vurrukkulluk vertelt over twee vrienden die verliefd zijn op hetzelfde meisje. Vervolgens belanden zij in een wereld van vrije liefde en marihuana.

Volledig scherm
Géza Weisz. © ANP Kippa

Voor de film werken regisseur Frans Weisz (78) en zijn zoon Géza voor het eerst samen. Het scenario is geschreven door Theo Nijland, die ook de soundtrack componeert. Nijland werkte eerder wel als componist al samen met Frans Weisz. Hij schreef de muziek voor zijn films Op Afbetaling, Hoogste Tijd en Happy End.

Campert

Frans Weisz heeft al sinds 1961, toen de beroemde roman verscheen, plannen om Het leven is vurrukkulluk te verfilmen. Schrijver Remco Campert stelde eerder in spanning te wachten op de verfilming en de makers geen restricties op te leggen.

Het leven is vurrukkulluk moet dit najaar in de bioscopen te zien zijn.