Volledig scherm
© AFP

Vijf auto's van geheim agent James Bond gestolen

Vijf James Bondauto's zijn door dieven meegenomen uit een Jaguar/Land Rover-garage in de Duitse stad Düsseldorf. Het gaat om speciale uitvoeringen van het Range Rover Sport-model die voor de nieuwe Bondfilm Spectre worden gebruikt, zo meldt WirtshaftsWoche. De slinternieuwe bolides waren geprepareerd en aangepast voor schietscènes in de nieuwe 007-film Spectre die momenteel wordt opgenomen.

Volledig scherm
© Daniel Craig als James Bond (l) met Ralph Fiennes als M - EPA

De bewuste Bondwagens werden vlak voor transport naar Oostenrijk, waar de nieuwe Bondfilm opgenomen wordt, samen met nog vier andere auto's gestolen. De gezamenlijke waarde van de gestolen voertuigen ligt rond de 800.000 euro. De officiële auto van de legendarische spion zelf in de film Spectre is de Aston Martin DB10. De diefstal vertraagt het opnameschema van de Bondfilm niet. Inmiddels worden in Düsseldorf nieuwe Range Rovers klaargemaakt die op korte termijn naar de filmset in Oostenrijk zullen worden gereden.

De politie van Düsseldorf neemt de zaak hoog op. Het heeft een rechercheteam ingeschakeld dat de Bond-wagens moet opsporen. Ondanks de zoektocht ontbreekt van de daders en auto's nog altijd elk spoor.

Volledig scherm
De Aston Martin DB10 die 007 in de nieuwe Bond-film tot zijn beschikking heeft. © AFP