Volledig scherm
© Filmstill

Vonk slaat niet over in Pak Van Mijn Hart

recensieWaar is Kim van Kooten als je haar nodig hebt? De actrice/scenariste was verantwoordelijk voor de romantische komedies Alles is Liefde en Alles is Familie, de beste Nederlandse voorbeelden uit dit genre.

Komedie

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Pak Van Mijn Hart

Als geen ander kan Van Kooten personages bedenken die de kijker in zijn hart sluit. Het is een vak apart, zoals blijkt uit de imitatiefilm Pak van mijn Hart waarin erg nadrukkelijk naar Alles is Liefde wordt geknipoogd.

Daar houdt de vergelijking op. In Pak van mijn Hart willen de liefdesperikelen - twee broers (Benja Bruijning en Fedja van Huêt) die verliefd zijn op dezelfde vrouw (Chantal Janzen) - maar niet echt overtuigen. Het doet allemaal heel geforceerd aan. Vooral de context - een marketingcampagne om de Kerstman kindervriend Sinterklaas door middel van een nieuw colamerk (Santaman Cola!) te verdringen - is behoorlijk ongeloofwaardig. Ook de dialogen zijn niet geestig genoeg om indruk te maken. De imposante cast doet erg zijn best, maar de vonk wil niet echt overslaan. Pak van mijn Hart komt nooit echt uit de startblokken.

Wel gaat de film in op de sinterklaasdiscussie. De zwarte Amerikaanse ondernemer die Nederland een nieuw colamerk wil aansmeren, verbaast zich over de Sint: 'Een blanke man met een stelletje zwarte slaven'.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement