Volledig scherm
© AFP

Youp van 't Hek leent stem aan Obelix

Cabaretier Youp van 't Hek leent zijn stem aan de bekende stripheld Obelix in de nieuwe bioscoopfilm Asterix & Obelix bij de Britten. Acteur en presentator Patrick Martens spreekt de stem van Asterix in. Dit maakte filmdistributeur Cinéart vandaag bekend.

 1. Thorn is de eerste non-binaire acteur in Nederlandse speelfilm: ‘Ik heb die zichtbaarheid gemist’
  PREMIUM

  Thorn is de eerste non-binaire acteur in Nederland­se speelfilm: ‘Ik heb die zichtbaar­heid gemist’

  Een primeur in het Nederlandse filmlandschap: Thorn Roos de Vries is de eerste non-binaire acteur die een rol heeft weten te bemachtigen in een Nederlandse speelfilm, namelijk ANNE+, in navolging van de succesvolle NPO-dramaserie. Een overwinning voor Thorn en de LGBTQ-community, maar vooral ook noodzakelijk. ,,Ik heb zelf die zichtbaarheid gemist, daardoor heb ik best wel laat woorden kunnen geven aan mijn gevoel om te beseffen dat non-binair zijn echt een ding is.”
 2. Zeldzaam diverse Oscarnominaties met bescheiden Hollands randje

  Zeldzaam diverse Oscarnomi­na­ties met bescheiden Hollands randje

  Na jarenlange kritiek op de ondervertegenwoordiging van mensen van kleur en vrouwelijke filmmakers, laat Oscar zich dit jaar van zijn meest diverse kant zien. Een unicum: in de categorie ‘beste regie’ zijn twee vrouwen genomineerd: de Britse Emerald Fennell voor de feministische wraakthriller Promising Young Woman en de Aziatisch-Amerikaanse Chloe Zhao voor haar moderne western Nomadland. Die laatste wordt gezien als dé favoriet voor ‘beste film’. De nominaties voor de 93ste Oscaruitreiking werden vanmiddag bekend gemaakt.
 1. Bekijk hier hoe Real een flinke tik uitdeelt aan Koeman en co
  Play

  Bekijk hier hoe Real een flinke tik uitdeelt aan Koeman en co

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie