Volledig scherm
De lading uien kwam in de berg en op het fietspad terecht in Emmeloord. © Ginopress

Aanhanger kantelt in Emmeloord: duizenden uien in de berm

Een aanhanger met daarin duizenden uien is vanmiddag gekanteld  in Emmeloord. De uien kwamen in de berm en op het fietspad terecht. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Het ongeluk vond tegen 11.50 uur plaats net voor industrieterrein De Munt.  De gekantelde aanhanger is met behulp van twee kranen overeind getrokken en met een trekker weggebracht. De lading uien is met kranen in een andere aanhanger geladen.  Het is onbekend of de uien nog op de markt komen. Het verkeer werd enige tijd door verkeersregelaars omgeleid.

Vorige maand gebeurde een soortgelijk éénzijdig ongeluk in Emmeloord. Op 9 december schaarde een trekker met een aanhanger vol uien voor de rotonde Hannie Schaftweg/Pilotenweg.

  1. Mensen die vuurwerkgooier Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die vuurwerk­gooi­er Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die de voortvluchtige Urker Bert van H. onderdak bieden tijdens zijn vlucht voor de politie zijn ook strafbaar. Dat benadrukt de politie, omdat zij vermoeden dat er mensen zijn die Van H. helpen zich te verschuilen. ,,Iemand moet weten waar hij is.” Mensen die voortvluchtige verdachten helpen zich te verstoppen, riskeren een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een flinke geldboete. Maar het OM zegt dit soort ‘helpers’ lang niet altijd te vervolgen.