Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Almeerders moeten vaker gaan fietsen vindt de gemeente

De gemeete Almere wil fietsen gaan bevorderen. De inwoners van de stad pakken liever de bus en lopen bovendien ook minder. Dit moet andders want Almeerders zijn te dik. Dat schrijft Omroep Flevoland, op basis van de nieuwe mobiliteitsvisie van de gemeente. 

Daarom worden fietspaden veiliger gemaakt en komen er betere bordjes. Wie nu door wijken fietst kan makkelijk verdwalen is te lezen in de visie. Drukke fiestroutes worden verbreed en fietspaden krijgen rood asfalt, zodat duidelijk is dat het een fietspad is. Ook krijgen fietsers op meer kruispunten voorrang. 

Een parkeernorm voor fietsen moet ervoor zorgen dat er bij nieuwbouw altijd plek is voor inwoners om hun fiets te stallen. Dat beleid geldt al voor auto's maar gaat nu ook gelden voor fietsers. Bij alle gebouwen worden fietsenstallingen nu verplicht, ongeacht de functie van het gebouw.

Het plan dat in de mobiliteitsvisie uit de doeken is gedaan is er een van de lange adem. De gemeente kan nog niet met zekerheid zeggen of het Almeerders ook daadwerkelijk meer aan het fietsen