Ali B draagt de vlag over aan burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere tijdens de slotceremonie van de Floriade 2012. De organisatie van de zesde Wereldtuinbouwtentoonstelling heeft officieel het stokje overgedragen aan Almere.
Volledig scherm
Ali B draagt de vlag over aan burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere tijdens de slotceremonie van de Floriade 2012. De organisatie van de zesde Wereldtuinbouwtentoonstelling heeft officieel het stokje overgedragen aan Almere. © ANP

Almere moet icoon overhouden aan Floriade

Een iconische toren op het Floriadeterrein moet de inwoners van Almere in de lengte der dagen herinneren aan de wereldtuinbouw tentoonstelling. Dat meldt Almere Deze Week.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?