Amy van Son met haar creatieve militaire missie ‘helmen vol verhalen’.
Volledig scherm
PREMIUM
Amy van Son met haar creatieve militaire missie ‘helmen vol verhalen’. © Carlo ter Ellen DTCT

Amy zoekt erkenning voor veteranen: ‘Je lichaam is terug in Nederland, maar je geest komt er op een kameel achteraan’

Voor de tweede keer gaat Veteranendag vandaag niet door vanwege corona. Amy van Son bedacht iets nieuws. Ze koppelde twintig veteranen aan twintig kunstenaars. Via de kunstwerken hoopt ze de burgerbevolking de wereld van veteranen te laten begrijpen. In september opent de reizende expositie. De Stentor spreekt met een aantal deelnemers aan die missie.

 1. Urk in shock door nazi-verkleedpartij dorpsgenoten: ‘Absoluut strafbaar’
  PREMIUM

  Urk in shock door na­zi-verkleed­par­tij dorpsgeno­ten: ‘Absoluut strafbaar’

  De nazi-verkleedpartij van een groep jongemannen op Urk zorgt voor veel verontwaardigde reacties. Justitie en politie zijn een onderzoek gestart. De burgemeester van Urk is woedend over het ‘coronaprotest’, het Cidi overweegt om aangifte te doen en bij de stichting ‘Urk in de oorlogstijd’ is de verbazing groot. ,,Dat jongeren met de oorlog lachen, vind ik echt te bizar voor woorden.”
 2. Gemeenteraad Almere kan geen afvalinzamelingssysteem kiezen

  Gemeente­raad Almere kan geen afvalinza­me­lings­sys­teem kiezen

  De gemeenteraad van Almere slaagt er maar niet in om een knoop door te hakken over de toekomstige afvalinzameling in de stad. Het dossier lijkt te ingewikkeld voor de raadsleden om er vat op te krijgen. De discussie duurt al jaren en er zijn meerder onderzoeken gedaan. Toch blijft de raad zich afvragen wat de beste manier is van inzamelen. En hoeveel dat gaat kosten. Tijdens de politieke markt op donderdag kwamen er alleen maar vragen bij. Dat schrijft Omroep Flevoland.