Auto eindigt op de kop in sloot Lelystad: inzittenden én een hond gewond

Een auto in Lelystad is zondag op de kop in de sloot beland. Twee inzittenden raakten hierbij gewond. Een van hen moest worden gereanimeerd. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het ongeval was ook een hond betrokken.

 1. Gemeente Urk biedt bemiddeling aan in conflict om sluis: ‘Als wij daar een rol in kunnen spelen, zeker’
  PREMIUM

  Gemeente Urk biedt bemidde­ling aan in conflict om sluis: ‘Als wij daar een rol in kunnen spelen, zeker’

  De twist om verbreding van de sluis bij Kornwerderzand in de Afsluitdijk komt voor de gemeente Urk helemaal niet als een verrassing. Een aantal bedrijven uit Urk was ‘voor zover wij wisten nog in onderhandeling over een lagere bijdrage’, zegt woordvoerder Jeroen Oosterheert. Urk kijkt in hoeverre de gemeente een rol kan spelen om tot een oplossing te komen.
  Urk, Noordoostpolder
 2. Staatsbosbeheer adviseert mensen om even niet het bos in te gaan: eerst paden vrij krijgen

  Staatsbos­be­heer adviseert mensen om even niet het bos in te gaan: eerst paden vrij krijgen

  Op veel plaatsen in het land zijn medewerkers van Staatsbosbeheer in de weer met zagen om paden vrij te krijgen. Zo ligt op de Veluwe volgens een woordvoerster van de dienst “op ieder bospad wel een boom om”. Ook in Flevoland, waar het volgens haar nog steeds hard waait, is behoorlijk wat omgegaan. Staatsbosbeheer adviseert mensen om even niet het bos in te gaan, er wordt namelijk volop gezaagd. ,,Pak liever de heide, of duinen of uiterwaarden als je de natuur in wilt”, aldus de woordvoerster.