Volledig scherm
De bestuurders van de witte Peugeot komen verhaal laten nadat de auto voor hen niet hard genoeg gaat. © Dumpert

Automobilist bedreigd in Lelystad na ‘niet doorrijden’: ‘Ik sla de tanden uit je bek’

Een automobilist is in Lelystad belaagd nadat hij volgens twee medeweggebruikers niet hard genoeg doorreed op de N309 en later niet aan de kant ging. Twee mannen met een witte Peugeot scholden de bestuurder uit waarbij hij werd bedreigd. ,,Stap de fucking auto in anders sla ik al je tanden uit je bek.”

De automobilist filmde het tafereel met zijn dashcam en zette het online via Dumpert. Daar is de video inmiddels al ruim 600.000 keer bekeken. Op de beelden is te zien hoe een witte Peugeot links inhaalde over het witte verdrijvingsvlak. Eerder probeerde het tweetal al rechts in te halen, maar dat mislukte. Na de geslaagde inhaalpoging stopte de auto en stapten de bestuurder en bijrijder woedend uit om verhaal te halen.

‘Vijftig, mafkees!’

De automobilist die werd belaagd stapte ook uit, waarna een scheldkanonnade volgde. ,,Je rijdt vijftig mafkees", begint de woedende bestuurder. Daarop antwoordde de belaagde automobilist op rustige toon: ,,Ik reed zeventig.” Vervolgens ging de bijrijder zich ermee bemoeien. ,,Stap de fucking auto in anders sla ik al je tanden uit je bek.”

De bestuurder deed er nog een schepje bovenop. ,,Als je wil rijden, rijd dan als een man. En anders moet je netjes aan de kant gaan!” En: ,,Je ziet toch dat ik hard aan kom.” Daarop koos de automobilist eieren voor zijn geld en stapte hij in.

Politie kan niets doen

Volgens de politie moet automobilist in kwestie eerst een melding of aangifte doen met een getuigenverklaring. ,,Zonder deze actie kunnen wij helaas niets met de beelden", laat een woordvoerder weten. ,,Iemand moet duidelijk kunnen aangeven waar en wanneer het gefilmde zich afspeelde. 

  1. ‘Oude rot-kotter’ van Amsterdammer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmeester

    ‘Oude rot-kot­ter’ van Amsterdam­mer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmees­ter

    ,,Wat een vieze, oude rot-kotter.’’ Toeschouwer Klaas Post uit Urk windt er geen doekjes om. Hij is vooral kwaad om het voorval vanmiddag waarbij een oude, houten kotter gezonken is in het IJsselmeer. Post vaart regelmatig met zijn snelle boten uit voor schippers in nood, en dat deze boot het niet zou overleven hadden Post en de havenmeester direct al gezien. De eigenaar van de boot en zijn hond zijn gered, maar inmiddels zijn ze spoorloos. En hij heeft nog steeds geen liggeld betaald.