Zondag is  een bankje onthuld aan de Knardijk bij Lelystad: een bankje met speciale betekening, waarop mensen zittend tot bezinning en rust kunnen komen. Er staan 20 namen op geschreven van Lelystedelingen zijn overleden, en een vlinder als symbool voor ongeboren en overleden kinderen. Het bankje is een initiatief van Joyce Loevesijn. (Haar - inmiddels overleden - schoonvader was ziek en kon en kon lopen tot de plek waar dit bankje staat. Daar kon hij zich opladen en weer teruglopen.
Volledig scherm
Zondag is een bankje onthuld aan de Knardijk bij Lelystad: een bankje met speciale betekening, waarop mensen zittend tot bezinning en rust kunnen komen. Er staan 20 namen op geschreven van Lelystedelingen zijn overleden, en een vlinder als symbool voor ongeboren en overleden kinderen. Het bankje is een initiatief van Joyce Loevesijn. (Haar - inmiddels overleden - schoonvader was ziek en kon en kon lopen tot de plek waar dit bankje staat. Daar kon hij zich opladen en weer teruglopen. © Foto Freddy Schinkel

Bankje Knardijk wordt herdenkingsbankje: ‘Waar loslaten overgaat in rust en schoonheid’

Het bankje aan de Knardijk in Lelystad is sinds zondag een herdenkingsbankje. Inwoner Joyce Loevesijn zat geregeld samen met haar familie en vrienden op het bankje om haar schoonvader te herdenken. Met steun van de gemeente is het haar nu gelukt om van het normale bankje een heus herdenkingsbankje te maken, waarin de namen van overleden dierbaren gegraveerd zijn.