Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © CC0/Pixabay stock

Basketballers hopen op vol huis in Almere bij wedstrijd tegen Rusland

De Nederlandse basketbalploeg hoopt zondag voor het eerst in twee jaar weer in een volledig gevuld Topsportcentrum in Almere te spelen. De ‘Orange Lions’ nemen het dan op tegen Rusland in het kader van de WK-kwalificatie.

 1. Brandweerkorpsen in Oost-Nederland: ‘Het is wel extreem, drie stormen in paar dagen tijd’
  PREMIUM

  Brandweer­korp­sen in Oost-Nederland: ‘Het is wel extreem, drie stormen in paar dagen tijd’

  Drie dagen storm. Houdt de brandweer in de regio Oost-Nederland het nog wel vol? Brandweerkorpsen hebben minder bezetting vanwege het coronavirus en op den duur speelt moeheid door de vele inzetten ook parten. ,,We reageren alleen nog maar op acute meldingen voor mens en dier”, is er voornamelijk te horen van woordvoerders van de Veiligheidsregio’s Noord- en Oost Gelderland, Flevoland en IJsselland.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  12

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.