De nieuwe, eigen winkel van Batavia Stad.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe, eigen winkel van Batavia Stad. © Batavia Stad

Batavia Stad opent voor eerst eigen winkel (met duurzame collecties)

Outletcenter Batavia Stad heeft voor het eerst ook een eigen winkel geopend waar duurzame kledingcollecties een plek krijgen. Het gaat om collecties van merken die in Batavia Stad aanwezig zijn. Het outletcenter doopte de pop-up winkel RE.love.

 1. Raddraaiers op Urk opvallend jong: ‘We willen niet meer dat zo’n kleine groep zulke ellende veroorzaakt’
  PREMIUM

  Raddraai­ers op Urk opvallend jong: ‘We willen niet meer dat zo’n kleine groep zulke ellende veroor­zaakt’

  Het waren opvallend jonge raddraaiers die zaterdagavond tekeer gingen bij de beruchte rotonde aan De Akkers op Urk. Volgens de gemeente ging het voornamelijk om 13- en 14-jarigen. Burgemeester Cees van den Bos zag de ongeregeldheden niet aankomen: ,,Er was geen enkele aanleiding: op Urk was geen Kick Out Zwarte Piet, er waren geen coronamaatregelen en tóch gaan rellen.’’
 2. Burgemeesters van veiligheidsregio's zetten vraagtekens bij effectiviteit spreidingswet

  Burgemees­ters van Flevoland en andere veilig­heids­re­gi­o's zetten vraagte­kens bij effectivi­teit spreidings­wet

  De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s hebben twijfels over de effectiviteit van de spreidingswet van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). Het proces om asielzoekers eerlijk over gemeenten te verdelen is ‘complex’ en moet duidelijker, aldus de burgemeesters. Als dat niet gebeurt, bestaat het risico dat het niet lukt om gemeenten aan te sporen voldoende structurele opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. Dat schrijft Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, in reactie op het wetsvoorstel aan de staatssecretaris, waarop tot woensdag middernacht via internet kon worden gereageerd.