Volledig scherm
Het pand aan de Middendreef in Lelystad waar de Beekman Klinieken een paar maanden hebben gezeten. © Google Street View

Beekman Klinieken in Lelystad en Emmeloord failliet: ‘Er was geen plan B’

De Beekman Klinieken voor plastische chirurgie, met nog nieuwe vestigingen in Lelystad en Emmeloord, zijn failliet verklaard. ,,Er moest elk dag geld bij’’, zegt curator Robert de Lauwere.  

Hij spreekt van een ‘onhoudbare situatie’. ,,Mijn inventarisatie is dat er elke dag geld bij moest. Lukt dat niet dan moet je stoppen. Er was geen plan B. Er was geen partij die een noodkrediet kon verstrekken.’’ Patiënten worden zo veel mogelijk doorverwezen naar andere klinieken, zegt De Lauwere. Om hoeveel mensen het gaat, kan hij nog niet zeggen. 

Faillissement

De Beekman Klinieken had vestigingen in Amsterdam, Hilversum, Lelystad en Emmeloord. Volgens de website was een filiaal in Bussum ‘in de maak’. De Lelystadse kliniek was tot vorig jaar als zelfstandige organisatie gevestigd in MC Zuiderzee. Na het faillissement van het ziekenhuis weken de plastisch chirurgen uit naar een gebouw aan de Middendreef in Lelystad. Daar hebben ze nog geen 4 maanden gezeten. De Emmeloordse vestiging bevond zich in het Dr. J. H. Jansencentrum. 

Quote

Er zijn huurcon­trac­ten aangegaan, maar er moeten nog verbouwin­gen plaatsvin­den

Robert de Lauwere, Curator

Volgens de curator heeft het bedrijf sinds begin augustus een nieuwe bestuurder die tevens als financier optrad. Deze partij had een meerderheidsbelang in de Beekman Klinieken. Er was een nieuwe financiële injectie nodig, zegt De Lauwere. Maar die wilde de financier niet verstrekken. Toen ging het snel bergafwaarts. ,,Er zijn huurcontracten aangegaan, maar er moeten nog verbouwingen plaatsvinden.’’  

De Lauwere sluit een doorstart niet uit. Er zijn partijen die interesse hebben in een overname van de failliete Beekman Klinieken, zegt hij.