Volledig scherm
© ANP

Brandstofdieven in kraag gevat in Dronten

Twee personen zijn zondagavond rond half tien in Dronten aangehouden door de politie nadat zij hadden getankt zonder te betalen. De twee tankten bij het pompstation van de BP aan De Noord. Een getuige zag ze daarna vertrekken zonder dat ze de knip hadden getrokken. 

De getuige besloot om het voertuig te volgen en zette de politie zo op het spoor van het duo. Het tweetal kon vervolgens worden aangehouden. De verdachten zijn ingesloten voor onderzoek, het gebruikte voertuig is in beslag genomen.

 1. LIVE | Boeren beloven distributiecentra supermarkten niet te blokkeren

  LIVE | Boeren beloven distribu­tie­cen­tra supermark­ten niet te blokkeren

  Actiegroep Farmers Defence Force is niet van plan de bevoorrading van supermarkten woensdag plat te leggen. Dat zei de advocaat van de actiegroep tijdens een kort geding in de rechtbank in Lelystad, dat was aangespannen door het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL). “Nepnieuws”, noemde de raadsman de berichten over blokkades van distributiecentra, die zorgen voor de bevoorrading van supermarkten. Volg de zaak in Lelystad via ons liveblog:
 2. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
  PREMIUM

  ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

  Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.