De brandweer haalt op 6 september het voor een deel verbrande matras uit een woning aan de Wellerzand op Urk. Emma Baarssen bluste de brand en kreeg onlangs bloemen van de brandweer.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer haalt op 6 september het voor een deel verbrande matras uit een woning aan de Wellerzand op Urk. Emma Baarssen bluste de brand en kreeg onlangs bloemen van de brandweer. © ProNews/Brandweer Flevoland

Brandweer looft Emma (17) nadat ze eigenhandig brand blust op zolderkamer op Urk

De 17-jarige Emma Baarssen bedenkt zich moment als er brand uitbreekt op zolder bij haar in huis. Ze gooit water over het vuur heen, doet alle deuren en ramen dicht, brengt haar broertje in veiligheid en belt 112. De brandweer looft haar handelswijze. ,,Dit had heel anders kunnen aflopen.”

  1. Piloten van Boeings en straaljagers vliegen nu in stokoude Fokkers vanaf Lelystad: ‘We klinken als bommenwerpers’
    PREMIUM

    Piloten van Boeings en straalja­gers vliegen nu in stokoude Fokkers vanaf Lelystad: ‘We klinken als bommenwer­pers’

    De gloriedagen van vliegtuigbouwer Fokker liggen in een ver verleden, maar in Lelystad leeft de geschiedenis voort. Een groep mannen houdt met de stichting Fokker Four al veertig jaar vier oude lesvliegtuigjes in de lucht. Ze zijn wereldwijd vermaard. ,,Het klinkt alsof we eraan komen met bommenwerpers.’’ Over bevlogenheid, boutjes en broze toekomstplannen.