Volledig scherm
Stadhuis Almere, foto ter illustratie © ANP XTRA

Buitenzwembad Almere onderdeel van nieuw coalitieakkoord

Almere krijgt toch een eigen buitenzwembad. Dat is te lezen in het nieuwe coalite-akkoord dat donderdag avond gepresenteerd werd. Dat schrijft Omroep Flevoland.

De coalitie gaat de komende twee jaar onderzoeken hoe een openluchtzwembad gerealiseerd kan worden. Het nieuwe zwembad is een stokpaardje van Leefbaar Almere. Die partij is samen met het CDA tot het nieuwe college toegetreden. Ook VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie zijn lid. 

Waar voor heen een buitenzwembad wel onderzocht is, maar vaak geconcludeerd werd dat het te duur is, kiest Almere nu voor de andere weg. De initiatieven onderzoeken en het beste initiatief kiezen. Opvallend genoeg was voor het vorige college een buitenzwembad niet te betalen.  Ook was men bang dat een nieuw zwembad ten koste zou gaan van de bezoekers aan de bestaande zwembaden. 

Ook gaat er de komende twee jaar jaarlijks 200.000 euro naar het cultuurfonds. Dat geld is bedoeld voor de culturele programmering op en rond de Floriade. Ook wordende bezuinigingen rondom re-integratie deels teruggedraaid.