Zo'n 4.500 scouts van 7 tot 18/19 jaar verblijven op het Nationaal Waterkamp in Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo'n 4.500 scouts van 7 tot 18/19 jaar verblijven op het Nationaal Waterkamp in Zeewolde. © Ruben Schipper Fotografie

Douchende scouts op foto gezet tijdens groot kamp in Zeewolde

Een 16-jarig jeugdlid is aangehouden op het grote scoutingkamp Nawaka in Zeewolde. Hij had foto's gemaakt van andere jonge scouts tijdens het douchen. Er wordt onderzocht of de beelden zijn gedeeld in een groep op sociale media. Er zijn tal van maatregelen op het kamp genomen om herhaling te voorkomen. ,,En voor het gevoel van veiligheid.’’

 1. Klaas-Jan dwingt meisje (17) uit Urk naaktfoto’s te sturen: ‘Ik heb haar leven kapotgemaakt’
  PREMIUM

  Klaas-Jan dwingt meisje (17) uit Urk naaktfoto’s te sturen: ‘Ik heb haar leven kapotge­maakt’

  ,,Als jij graag voor de rest van je leven voor veel mensen als hoer door het leven wil gaan, moet je dat zelf weten hoor. Ik denk niet dat het lang duurt voordat er foto’s van jou over Urk rondgaan.” Klaas-Jan L. uit Genemuiden (nu 24) wond er geen doekjes om toen hij een destijds 17-jarig Urker meisje dwong naaktfoto’s en -filmpjes naar hem te sturen. Jarenlang kreeg hij zijn zin, maar in 2020 liep hij eindelijk tegen de lamp.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”