Volledig scherm
© AS Media

Drie gewonden na explosie in medicijnfabriek in Lelystad

Drie mensen zijn vanochtend gewond geraakt bij een explosie bij LelyPharma in Lelystad. 

Tijdens werkzaamheden bij het bedrijf aan de Zuiveringweg ontstond een ontploffing. Dat gebeurde rond 11.00 uur. 

Zuurkast

Een persoon was volgens de Veiligheidsregio Flevoland bezig met werk in een zuurkast. Daarbij ontstond een explosie. Het slachtoffer liep verwondingen op aan handen en armen en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Twee andere personeelsleden, die in de buurt waren tijdens de ontploffing, hadden last van ademhalingsproblemen. Zij werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. 

Medicijnen

Bij LelyPharma worden medicijnen gemaakt voor zowel mensen als dieren. ‘We maken tabletten, poeders en capsules’, staat op de website. Het bedrijf wil verder geen commentaar geven op het incident. 

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.