De politie startte op maandag 14 september een klopjacht op de man die tijdens zijn verlof niet terugkeerde naar de tbs-kliniek in Almere. Op die dag werd een vrouw bruut verkracht in Lelystad. De verdachte werd een dag later aangetroffen terwijl hij op haar fiets rondreed.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie startte op maandag 14 september een klopjacht op de man die tijdens zijn verlof niet terugkeerde naar de tbs-kliniek in Almere. Op die dag werd een vrouw bruut verkracht in Lelystad. De verdachte werd een dag later aangetroffen terwijl hij op haar fiets rondreed. © News United / Damian Ruitenga

Drie jaar cel en opnieuw tbs voor verkrachting tijdens onbegeleid verlof

Een man die vorig jaar tijdens een onbegeleid verlof uit de tbs-kliniek in Almere een vrouw in Lelystad heeft verkracht, is veroordeeld tot drie jaar cel en opnieuw een tbs-maatregel. De 38-jarige Patrick van der Z. zat in de tbs-kliniek voor een poging tot doodslag, en kreeg een uur onbegeleid verlof, waar hij niet van terugkeerde.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Staatsbosbeheer mag dieren in Oostvaardersplassen laten grazen

  Staatsbos­be­heer mag dieren in Oostvaar­ders­plas­sen laten grazen

  Staatsbosbeheer mag edelherten, heckrunderen en konikpaarden in natuurgebied de Oostvaardersplassen in Flevoland laten grazen. De dieren leven in het wild en kiezen zelf waar ze gaan grazen. Ze hebben voldoende voedsel, water en schuilmogelijkheden. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hoeft niet handhavend op te treden tegen de natuurbeheerder, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).