Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Drie jaar cel en tbs voor verkrachting tijdens tbs-verlof

De rechtbank in Lelystad heeft een 38-jarige man veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens verkrachting van een vrouw. De man was op het moment van de verkrachting op onbegeleid verlof uit de tbs-kliniek Oostvaardersplassen, waar hij al achttien jaar verbleef.

 1. Emmeloordse oud-juf Pieta (61) is in Guinee tijdens staatsgreep: ‘Geen spijt van vertrek’
  PREMIUM

  Emmeloord­se oud-juf Pieta (61) is in Guinee tijdens staats­greep: ‘Geen spijt van vertrek’

  Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zitten er geen Nederlanders vast in Guinee, maar Nederlander Pieta Kronemeijer (61) is afgelopen weekend wel degelijk opgeschrikt door een militaire staatsgreep in het West-Afrikaanse land. Ze verruilde vorige maand haar veilige betrekking als basisschooljuf in Emmeloord voor het werken aan een medische post in Guinee. Spijt van deze stap heeft ze niet ondanks alle recente ontwikkelingen.
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.