De vier wijken in Lelystad Oost hebben veel problemen. Wat opvalt is de verloederde staat van de woningen. Het Rijk geeft eenmalig 39 miljoen euro voor een flinke opknapbeurt.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier wijken in Lelystad Oost hebben veel problemen. Wat opvalt is de verloederde staat van de woningen. Het Rijk geeft eenmalig 39 miljoen euro voor een flinke opknapbeurt. © Freddy Schinkel

Duizenden woningen in achterstandswijken Lelystad krijgen opknapbeurt: ‘Niemand nam verantwoordelijkheid’

VIDEO + POLLLelystad Oost behoort tot de kwetsbaarste wijken in het land. Geld om hun huis te onderhouden hebben woningbezitters amper. Om het tij te keren schieten het Rijk en de gemeente met bijna 50 miljoen euro te hulp. ,,Dat vooral in deze wijken wordt geïnvesteerd kan ik mij goed voorstellen.”

1 reactie

  • P Mulder

    7 dagen geleden
    Er is al heel wat geïnvesteerd in deze wijk, en in no time is het weer een zooitje. Ik woon zelf in Lelystad en heb de afgelopen decennia gezien dat deze wijk weer eens werd opgeknapt. Nieuwe speelmaterialen huizen verbeteren etc. Het is dweilen met de kraan open. Opvallend is dat de meeste achterstandswijken in Lelystad de mooiste speelterreinen hebben. Ik zelf woon in de gondel al zo’n 35 jaar en in die tijd is er nog niets gedaan aan nieuwe speeltoestellen voor kinderen. Kijk hier eens naar.