Dukes of Hazzard-achtervolging in Luttelgeest; politie rijdt vluchtende automaniak klem op boerenakker

Het wilde westen brak zaterdagochtend uit in Luttelgeest. Aan de Oosterringweg eindigde rond half tien tien een lange achtervolging die in de serie The Dukes of Hazzard niet misstaan had.

Het verhaal begon ongeveer een uurtje daarvoor. Klabangs. Een nog onbekende automobilist veroorzaakte een aanrijding in Kuinre. In plaats van uitstappen en kijken wat de schade was, gaf hij een dot gas. Hij sloeg op de vlucht.

Een motorrijder, die de aanrijding toevallig aanschouwde, zag dat de automaniak plankgas wegreed bij het ongeval. Dat kon-ie niet maken, vond de motorcoureur. Hij belde de politie en begon daarna, tot de dienders er waren, de auto te achtervolgen. Toen de agenten met hun wagen de motormuis en de vluchtende brokkenpiloot gevonden hadden, namen zij de achtervolging over.

De politieagenten praten tevreden na. De vluchtende automaniak is gepakt.
Volledig scherm
De politieagenten praten tevreden na. De vluchtende automaniak is gepakt. © Jeffrey Korte

Drankonderzoek

Ondertussen maakte de automobilist gevaarlijke acties op de wegen rondom Kuinre en Luttelgeest.

Hij kwam bijna opnieuw in botsing. Eerst met een vrachtwagen en later met meerdere auto’s. Doordat tegenliggers uitweken werd dit ternauwernood voorkomen. De dienders wilden de bestuurder klemrijden maar werden aangereden door hem. Hij trapte zijn gaspedaal verder richting de bodemplaat en scheurde door.

Na ongeveer twintig minuten raakte de auto, ter hoogte van de Orchideenhoeve, met volle vaart van de Oosterringweg. De automobilist gaf nog niet op en reed verder op de akker. Een politiewagen reed de automobilist vervolgens op de akker klem en de agenten hielden de man aan. 

De automobilist is door ambulancepersoneel in behandeling genomen. Onderzocht wordt nog of hij onder invloed was.

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.