VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul (links op deze foto) kregen voor hun documentaireserie '100 dagen voor de klas' een eervolle vermelding van de jury van de prestigieuze Zilveren Npkowschijf. De serie werd opgenomen in scholengemeenschap ISG Arcus in Lelystad.
Volledig scherm
PREMIUM
VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul (links op deze foto) kregen voor hun documentaireserie '100 dagen voor de klas' een eervolle vermelding van de jury van de prestigieuze Zilveren Npkowschijf. De serie werd opgenomen in scholengemeenschap ISG Arcus in Lelystad. © VPRO

Eervolle vermelding Zilveren Nipkowschijf maakt rector van school in Lelystad ongelooflijk trots

Het VPRO-programma ‘100 dagen voor de klas’ kreeg woensdag een eervolle vermelding van de jury van de Zilveren Nikowschijf. De hoofdrol in dat programma was weggelegd voor scholengemeenschap ISG Arcus uit Lelystad. Rector Kees Hoogvorst (46) meldt daags na de zesde- en laatste aflevering dat hij ‘ongelooflijk trots’ is.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Gaat het oudste stukje polder dan toch op de schop? Bewoners komen in verzet: ‘Massieve gebouwen passen hier niet’
  PREMIUM

  Gaat het oudste stukje polder dan toch op de schop? Bewoners komen in verzet: ‘Massieve gebouwen passen hier niet’

  Gaat het oudste stukje Oostelijk Flevoland eindelijk op de schop? Ontwikkelaar Levago kondigt aan dat de voorverkoop van twee appartementencomplexen op het werkeiland in Lelystad spoedig begint. Volgens bewoners van deze historische plek horen hier geen ‘massieve’ gebouwen’ thuis. ,,We beraden ons weer op acties, misschien gaan we elke avond de noodklok luiden.’’
  Lelystad-Haven