Volledig scherm
Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse bij de plek van het ongeluk. © AS Media

Ernstig ongeluk in Lelystad, meerdere gewonden: ‘Heel heftig’

Bij een ongeluk op de Larserdreef in Lelystad zijn vanavond meerdere gewonden gevallen. Dat heeft de politie Midden-Nederland bevestigd. Bij het ongeval waren meerdere voertuigen betrokken. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, er werd ook een traumahelikopter ingezet. 

Het ongeluk vond iets na 18:00 uur vanavond plaats. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Een woordvoerder van de politie spreekt van een ,,heel heftig ongeluk". Hoe ernstig de slachtoffers eraan toe zijn, is nog niet duidelijk. ,,Er zijn op z’n minst een aantal gewonden tot zwaargewonden”, stelt de woordvoerder.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) en de forensische opsporing zijn bezig met onderzoek. De weg waar het ongeluk plaatsvond, is in beide richtingen afgesloten. 

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.